Min gamle hjemmeside og nogle musiksider
Min gamle hjemmeside og nogle musiksider
Nogle varianter af mejeri.dk og det lokale værtshus
Nogle varianter af mejeri.dk og det lokale værtshus
Intranets, extranets, kampagnesites, etc.
Intranets, extranets, kampagnesites, etc.

Web og hjemmesider

Web, altså hjemmesider, med alt hvad det indebærer af design, programmering, funktionalitet, brugeroplevelser, forretningseffekt, etc., er min store passion, der kun sidestilles med min kærlighed til musikken. Derfor er web og internet blevet min professionelle karriere til "hverdag", mens musikken dyrkes "udenfor normal arbejdstid".

Der er jo snart ikke den knægt på 10 år som ikke kan designe sin egen hjemmeside. Så nu vrimler nettet med grimme og ligegyldige sider, der kun er til gavn for ejermanden og nærmeste familie.

Min ambition er at lave smukke og nyttige sider, som man får noget ud af at besøge, hvad enten man er på målrettet informationssøgning eller bare ude at se sig om på 'nettet. Overskuelige, klare to-the-point tekster, gennemførte grafiske udtryk, og en brugervenlig navigation.

Så nemt er det - mærkeligt, at så mange, både store og små virksomheder og private, har så svært ved at komme til sagen. Det er måske fordi det faktisk ikke er så nemt som det lyder. Det kræver ressourcer og fremfor alt: respekt for mediet.

Jeg har arbejdet professionelt med web i alle aspekter siden 1999, så jeg har både erfaring og fremsyn.

Et ottetilfire-job med at bygge web, mange referencer, solid kursusbaggrund, sikker stilsans og stædig vedholdenhed giver dig en god hjemmeside, hvis du får mig til at lave den. Og det til priser, som får "rigtige" bureauer til at slå sig på maven af grin.

Mange mennesker har talt pænt om mine hjemmesider gennem tiden. Her er en lidt spøjs anmeldelse i form af et udklip fra Licitationen 2006, da jeg lige havde lanceret en hjemmeside for et entreprenørrederi. 

anmeldelse

Arbejdsmetode

At lave en hjemmeside er ikke så forskelligt fra andre medier. Processen kan punktvis stilles sådan op (her er intet nyt under solen!):

  • Afklaring med kunden om sidens formål og målgruppe og deraf flg. krav til grafisk udtryk og teknisk funktionalitet.
  • Skitser og tekster udarbejdes, justeres og godkendes.
  • Materiale indsamles, bearbejdes til webbrug og siden programmeres.
  • Siden testes både teknisk og på brugere.
  • Kunden godkender og siden uploades.
  • Kunden betaler - og jeg klatter pengene væk på tant og fjas og får det efterfølgende år et skattesmæk, fordi jeg glemte at lægge fra til B-skatten.

Jeg arbejder i Adobes programmer og har abonnement på deres største suite. Mange af mine sider er lavet som mini-CMS'er i php og Mysql, hvor brugerne har mulighed for selv at opdatere både tekst og billeder uden min hjælp. Det er en populær og no-nonsense løsning.

På billederne ses et udvalg af screendumps af de hjemmesider, jeg har lavet gennem årene. Nogle kører den dag i dag, andre gør ikke. Nettet er en omskiftelig størrelse.