Thorvalds Kapel på Skanderborg Festival

Skriver og Overgård er af Skanderborg Festival blevet bedt om at gendanne Thorvalds Kapel, så det kan spille d. 5. juli på selve 40 års jubilæumsdagen, hvor der er Langbordsfest på torvet i Skanderborg.

Da Kapellet nu alligevel skal øve til Langbordsfesten, mente festivalen, at vi lisså godt ku spille til selve festivalen osse.

Det gør vi gerne, og det bliver med traditionerne i behold og stadig hele to af de oprindelige medlemmer af Kapellet i front.

Svith var med som lydmand i gamle dage og har siden midtfirserne spillet med ovennævnte herrer i Midnight Special og er derfor med på bas.

Trommerne betjenes af Frederik Risom og med en rigtig kærlig hilsen til salig Febbe trakteres violinen af Louise Vangsgaard.

Thorvalds Kapel er glade og stolte over at skulle levere den første koncert på Skanderborg Festival i jubilæumsåret, så stå op i ordentlig tid og vær på plads og i orden foran Sherwoodscenen kl. 10, hvor musikken og stemningen fra dengang kan genopleves og man kan føle sig både gammel og ung på én gang!

Siden 1976 (eller cirka deromkring) har Thorvalds Kapel med behørige udskiftninger og under andre navne huseret i det østjyske og i særdeleshed Skanderborg.
Startende som folkgruppe med Jørn Thomsen aka Thorvald og i almindelighed kendt som Febbe, Karsten Mons Olesen, guitar, mandolin og sang og Peter Overgård, sang og guitar. Febbe trakterede ukueligt violin, mandolin, tin-whistler, tværfløjte og sidenhen saxofon.
Siden blev der udvidet med bas, elguitar og trommer.
Der blev skrevet egne sange i tidens toneklang og navnet blev Rockkapellet eller blot Kapellet.
Så blev det alt sammen for besværligt og orkesteret lukkede ned og blev til ”Skriver/Overgård Duo”, der så blev til ”Round Up” - denne gang med egne sange i et countryrock tilsnit - og senest ikke mindst "Midnight Special" med mere end 30 år på bagen.

Smukfest

Birkevej 20
8660  Skanderborg
Tel. 87934444
info@smukfest.dk
www.smukfest.dk

tk-080519.jpg