Shaun Nielsen: There's a Fire Below

Man siger, at alle hjemmesider på nettet principielt kun er syv klik væk. Man siger også, at hvis man trykker et andet menneske i hånden, så kan der i princippet laves en linje på syv håndtryk til man støder på en, der har trykket Elvis i hånden.

Jeg har slået den progression med fem, for jeg har trykket Shaun Nielsen i hånden.

Shaun (eller Sherill "Shaun" Nielsen), der havde danske aner, sang kor for Elvis i sidste del af sidstnævntes karriere.

På et tidspunkt fattede en smart reklamemand og Elvisfan fra Silkeborg interesse for Shaun og tilbød at lave en plade med ham. Hvordan det lige blev mig, Peter Bødker, Frank Thøgersen og Skriver (alle kolleger fra Sidewalk Shuffle), der kom til at backe op, har jeg faktisk glemt.

Vi indspillede i Virklund i det daværende Nørgaard-studie, og det blev ikke ret godt. Vi spillede for stift og slet ikke soulet nok til musikken - men i fraværet af en udefra kommende producer blev vi ikke korrekset.

Shaun var flink på den amerikanske måde, hvilket sådan set er fint nok, men han vidste nu heller ikke rigtig hvad han ville ha'.

Desværre ville han selv synge kor på projektet, så sangene drukner i dubbet Shaun-vokal, med mere vibrato end et helt alderdomshjem på bustur.

Som sædvanlig blev vi lovet stabelvis af jobs, men det blev kun til et enkelt i Tønder kirke - hvor strømmen gik.

Men Shauns anekdoter fejlede ikke noget.

Han døde i 2010, og nu er der helt sikkert vibrato i Himlen.