Vores fine plakat
Vores fine plakat
Anno ca. 2008
Anno ca. 2008

De Røde Gebisser

Socialismen er blevet tandløs, var vi nogen der mente...

Vi var også nogen der kunne huske en tid, hvor holdninger - gerne venstreorienterede - var oplagte emner at skrive sange over.

For at sikre et forum hvor disse glemselstruede sange stadig fremføres, så ingen kan påstå at venstrefløjen ikke længere kan bide fra sig, dannedes De Røde Gebisser.

Det var nu slet ikke så planlagt, som det lyder, men det er dælme sjovt - og vi har siden sidst i 90'erne givet enhver der gad lytte en opsang i klassekamp og andre glemte dyder.

Gruppen var i en årrække fast engageret hos en lokal knallertbande, der i bytte for én årlig optræden har finansieret skolegangen for en lille dreng i Nepal.

Dette engagement er nu ophørt, og efter at den lokale "Arbejdernes fællesorganisation" - med beskeden: "Nu skal det jo heller ikke blive for politisk" - afviste gruppens anmodning om engagement til organisationens 1. maj fest, har De Røde Gebisser fra 2005 skabt en tradition, hvor vi spiller til 1. maj på værtshuset Marius Øltapper i Skanderborg, hvilket allerede har fået det partipolitiske maj-arrangement i Byparken til at rulle fanerne sammen.

Trivia I: Plakaten er skabt af vores trommeslager, Frederik. Den opnåede umiddelbart efter lanceringen 1. maj 2006 kultstatus og forsvandt omgående fra vægge, plakatsøjler og udhængsskabe. Derfor har vi nu - i erkendelse af, at kunsten og kunstnere arbejder for revolutionen og fællesskabet - besluttet at lægge plakaten ud på vores facebook-side, hvor du kan hente den.

Trivia II: Jørn og Søren fra The Powls var også en gang med i Gebisserne. Men da de en dag forlod en koncert midt i et nummer og sprang ind i en bandbil og stak afsted til et job, hvor de må formodes at have fået hyre, i modsætning til det, de var i gang med, - ja, så så politbureuaet ingen anden vej end eksklusion for et så markant solidaritetsbrud...

De Røde Gebisser har til lejligheden monteret et friskt tandsmil og fremfører med udelt entusiasme og glimt i øjet et tænderskærende mix af de gamle, men desværre stadig skræmmende aktuelle protestsange og politiske rocknumre fra 70'erne.

  • Karsten "Mons" Olesen, overmund, forsanger og singleguitarist
  • Mig selv, på medsang, trækharmonika, theremin og megafon (købt udelukkende til dette orkester)
  • Malene Kærlig-Hilsen, leadguitar og Vampyr-sang
  • Carsten "Paulzen" Pedersen, tidl. kunsthandler, restauratør og keyboardspiller (også med i Den Hemmelige Trio)
  • Jeppe Vejs Olesen, søn af overmunden, bassist og ungdommeligt vovemod
  • Frederik Risom, trommer (afløste Christian i 2006)

Besøg Gebisserne på Facebook, hvor vi har en omfattende profil med masser af billeder og videolinks.