En karikatur tegnet af Frederik Risom
En karikatur tegnet af Frederik Risom
På Skanderborg 1989
På Skanderborg 1989

Beer Burp Band

Stray Cats var vores primære inspirationskilde, og vi forpassede ingen lejlighed til at knalde et juleshow eller en anden temaaften af. Vi spillede en masse jobs, men var ikke populære ret langt uden for bygrænsen.

I 1988 tog Beer Burp Band på sin eneste rigtige tur, The EmmaNommaBomma-HoundDog-Tour. Vi spillede fem jobs på fem dage (!) i Skanderborg, Herning, Silkeborg, Ålborg og Ribe, og vi brugte alle pengene på at bo på hotel og leje bil og lønne chauffør og roadie, og var nær ved at gå i opløsning efter en katastrofal aften i Silkeborg.

Det var en fantastisk tur med op- og nedture, og den har sikkert beskyttet os mod fremtidig, lemfældig omgang med rockmusik.

Men fest var der alligevel og det kan aldrig gøres om, bedre eller igen. Tak, drenge!

Trivia: Titlen på turen stammer fra en bemærkning fra Teddy Edelmann - som jeg ikke kendte dengang - om, at da han startede med rocken ku' han ikke ét ord engelsk, men sang bare "lyden" af de tekster han hørte, deriblandt Elvis' You ain't nothing but a Hounddog... get it?

Med en masse jobs og Emmanomma-turen på bagen mente JP fra festivalen at vi var modne - og i al beskedenhed: Det var vi.

En lun fredag eftermiddag gik vi på og trak iflg. Horsens Folkeblad hele 8000 undrende publikummer til. Nogle af dem fik også en gratis fadøl af orkestret, så de ku' bøvse med.

Tak for chancen til de ansvarlige og for en fantastisk dag til gutterne.

Trivia: Pga et fadølsanlæg og overtjener Paulzen posteret på scenen, kan man på billederne fra '89 se div. gæster, bl.a. Bill's Boogie Band, JP, Pong, Henrik Ory og Geo, som lige kom forbi og fik et glas koldt øl.

I '93 var vi igen på Bøgescenen, denne gang forstærket med bl.a. en strygergruppe. Gå ikke glip af billederne.

Med i orkestret:

  • Henrik Christoffersen, guitar
  • Frederik Risom, trommer
  • Michael Kiær, sang (✩ 14. januar 1967 ✝ 3. maj 2024)
  • Henrik Svith, bas

Dét var tider, da rockabilly sprøjtede råt for usødet fra BBB. Husorkester på stamcaféen i ti år, to gange på DSF, mindst 25 afskeds- og revivalkoncerter. Herre orkester, kort sagt!