Droste
Droste
svith.com 2.0
svith.com 2.0
svith.com 1.0
svith.com 1.0

Om svith.com 3.0

Kender du det med at se ind i et spejl, der står lige overfor et andet spejl?

Verden går mod uendeligt i stadig mindre mønstre.

Det kaldes "det evige spejl"-effekten, eller Droste-effekten.

Sådan er det at have en side på sin side, der snakker om siden. Totalt meta, som vi sagde i gamle dage på universitetet.

svith.com er en legeplads, et udstillingsvindue og et portræt.

Nærværende udgave er version 3.0.

1.0 var i sort/hvid, hvilket gav et stringent, men også temmelig dystert udtryk - som jeg trods alt fik en del ros for.

Designet var holdt i widescreen - alle sider havde samme størrelse, og der var ingen scrollbars. Det stillede store krav til navigationen, som desværre ikke levede op til dem i tilstrækkelig høj grad.

Siden var kort sagt umulig at finde rundt på.

Den forrige version 2.0 blev holdt i en art sepia-toning, der stadig var enkel, men dog varmere end den sort/hvide. Det gav også billeder og filmklip lejlighed til at fremstå i fulde farver, hvilket, i de fleste tilfælde, må siges at være en fordel.

Skulle man endelig støde på et motiv, der gør sig bedst i sort/hvid, så kan man jo bare lave et sort/hvidt galleri...

3.0 er kodet fuldstændig om. En ledighedsperiode i starten af 2015 gav mig lejlighed til at få tjekket op på webteknologiernes udvikling - hvilket jeg ikke havde haft tid til i mit sidste job - og jeg besluttede at starte helt fra bunden.

Det er stadig php, det er stadig semantisk, men nu er det også responsivt - det tilpasser sig brugerens grænseflade - og mysql er afløst af mysqli.

Og så er det selvfølgelig valideret HTML5 og CSS3. Flash er undgået, hvor det er muligt, men i min portefølje kan man dog støde på et par stykker.

Siden er bygget som et CMS, så jeg kan opdatere den alle steder fra, blot ved login; også fra min smartphone, hvilket jeg forventer mig en del af.

Jeg har anvendt Dreamweaver i CC 2014-versionen, med et mysqli-plugin fra WebAssist.

Grafikken er naturligvis lavet i Photoshop og Illustrator. Slideshows og fotoalbum med WOWslider. Video med Premiere Pro, After Effects og EasyHTML5video.

Ikonerne, som er en bærende del af navigationen, er lavet med FontAwesome.

Sidens grundstørrelse er vokset, hvilket først og fremmest kommer de mange fotoalbum til gode, hvor billederne nu er både større og i bedre kvalitet.

Ved at anvende de for tiden mest moderne principper for kodningen er det meningen, at siden skal fungere som vidnesbyrd for, at jeg faktisk har styr på det der med hjemmesider.